Scheveningen – Groot gevelonderhoud VVE Zeekant-Gevers Deynootweg

Na een lange voorbereiding is het groot gevelonderhoud van de VVE- Zeekant / Gevers  Deynootweg begonnen. Begin 2018 zijn we begonnen met het bouwteam om het plan van het gevelonderhoud uit te werken voor uitvoering. Na diverse gesprekken met de VVE, architect, gemeente en adviseurs is het ontwerp uitgewerkt.

De werkzaamheden die we gaan uitvoeren zijn:

 1. Verwijderen van de asbesthoudende panelen en kitnaden
 2. Verwijderen gehele buitenspouwblad en hekwerken
 3. Het bouwkundig aanpassen van de binnenspouwbladen t.b.v. de nieuwe gevelisolatie
 4. Aanbrengen van een STO-gevel met sierpleister en steenstrips (door TBOR)
 5. Plaatsen nieuwe hekwerken
 6. Vervangen van de beglazing
 7. Het gehele schilderwerk van de kozijnen en gevels

De doelstelling van de VVE is om het complex duurzamer te maken voor de toekomst. Buiten de gevelrenovatie is de VVE ook bezig om in het complex nieuwe installaties te maken, zodat ze eventueel gasloos kunnen worden.

Bij het uitwerken van het plan zijn we gestart met het maken van inspectiegaten op de punten in de gevel waar we het vermoeden hadden dat we hier tijdens de uitvoering nog wel eens voor verrassingen zouden kunnen komen te staan. Onze vermoedens bleken helaas ook waar.

De spouwankers zijn compleet doorgeroest en het metselwerk staat op diverse plekken maar op een oplegging van 30 mm. In de spouwen troffen we op diverse plekken dakbedekking aan waarvan we de functie niet hebben kunnen ontdekken. Helaas ontdekten we zoals in veel renovatieprojecten ook asbest. Niet alleen de panelen, maar ook de kitnaden ( Ca 3000 m1 ) blijken asbesthoudend te zijn.

De grootse uitdaging bij dit project is de situering. Het complex staat aan de boulevard van Scheveningen en daardoor ook direct in het zeeklimaat. De juiste materialen kiezen die hiervoor geschikt zijn, bleek nog een hele uitdaging. Een voorbeeld hiervan zijn de hekwerken. Na lang zoeken hebben we een leverancier gevonden die aluminium geanodiseerde hekwerken kan leveren met de aangepaste staanders i.v.m. de oude steensponning in de prefab balkons.

Voor de start van de werkzaamheden is er een bewonersavond geweest om alle bewoners te informeren over de gekozen materialen, de wijze van uitvoering, fasering en planning van de werkzaamheden.

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en de 1e fase staat in de steigers. We hopen de werkzaamheden eind van het jaar gereed te hebben.

Scheveningen - Zeekantje
Interesse?

Overzicht

 • Regio: NL-West
 • Plaats: Scheveningen
 • Status: In uitvoering
 • Werkgebieden: Onderhoud & Beheer, Renoveren & Restaureren
 • Scheveningen - Zeekant
 • Scheveningen - Zeekant
 • Scheveningen - Zeekantje WEB
 • Scheveningen - Zeekantje
 • Scheveningen - Zeekantje artist impression
 • Scheveningen - Zeekantje artist impression
 • Scheveningen - Zeekantje
 • Scheveningen - Zeekantje

Overige projecten

+31 (0)548 - 53 99 99 - info@vastbouw.nl

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×