Baarn – Nieuwbouw 20 woningen ‘passiefbouw’ Vogelbuurt

Wanneer we bij duurzaam bouwen de focus leggen op een energiezuinig ontwerp en realisatie, dan komen we tegenwoordig al snel in aanraking met Passief Bouwen.

Passief Bouwen betekent dat het gebouw vanuit een goed gerealiseerde schil dusdanig energiezuinig is, zonder dat daarvoor een uitgebreide/actieve installatie nodig is. De oriëntatie van de woningen en het opwarmen en afkoelen daarvan is een belangrijk aspect.
Vastbouw realiseert inmiddels in Nederland woningen volgens het Passief Bouwen concept, o.a. vanuit onze beproefde ervaring in Duitsland.

Vanuit de druk om geen enorme dikke isolatiepakketten te krijgen en een goed gedetailleerd en luchtdicht bouwwerk te realiseren, heeft er de afgelopen jaren een snelle innovatie plaatsgevonden binnen de hele Vastbouw Groep.

Omdat het ‘bewonersgedrag’ een belangrijke invloed heeft op het energieverbruik en het gezond en comfortabel wonen, kan er bijvoorbeeld met een ‘energiecoach’ voorlichting worden gegeven om de bewustwording daarvan te stimuleren.

Het project dat we in Baarn in de Vogelenbuurt hebben gerealiseerd, is een goed voorbeeld van Passief Bouwen.

Interesse?

Overzicht

  • Plaats: Arnhem
  • Status: Gerealiseerd
  • Werkgebieden: Wonen

Overige projecten

+31 (0)548 - 53 99 99 - info@vastbouw.nl

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×