Vastbouw wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019 met ‘Het Schip’.

Vastbouw wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019 met ‘Het Schip’.

Vol trots kunnen we meedelen dat we met het project ‘Het Schip’ – rijksmonument uit 1920 in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt en hét voorbeeld van de Amsterdamse School – vanavond de winnaar zijn geworden van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019.

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019 wordt uitgereikt aan het beste of mooiste nieuwbouwproject van Amsterdam dat is opgeleverd tussen augustus 2017 en augustus 2018. Er waren tien projecten genomineerd die via een stemming van de publieksjury de eindstrijd hebben gehaald. Zo ook dus ‘Het Schip’.

We vinden zelf uiteraard dat dit geweldige project de titel meer dan verdient. Het is dan misschien niet een standaard nieuwbouwproject geweest, het heeft des te meer voeten in aarde gehad om dit gebouw naar het level van nieuwbouw te trekken zonder afbraak te doen aan het markante karakter ervan. In mei 2015 zijn wij aan de uitvoer van dit prachtige project begonnen. Eerst aan het museum, waarvan het vergaderhuisje, een postkantoor zoals dat er in 1900 ook uit heeft gezien én een woning ingericht in historische stijl, deel uitmaken. In februari 2016 zijn we gestart met de woningen.

Alleen al van Vastbouw waren er dagelijks 15 tot 20 mensen aan het werk en als we de onderaannemers dan ook nog meetellen, dan waren er 50-70 mensen per dag op de bouwplaats te vinden. Niet zo gek overigens, als je nagaat dat er 82 woningen compleet gerenoveerd en vernieuwd moesten worden. Van binnen voldoen de woningen nu aan de huidige eisen en wensen, terwijl de buitengevel zodanig is gerestaureerd, dat het weer diezelfde historische details bevat als in 1920.

Al met al écht een markant gebouw dat je eigenlijk gewoon een keer gezien moet hebben.

Dus ben je een keer in de buurt, dan is het zeker een aanrader om ‘Het Schip’ eens te bezoeken.
En áls je dat dan doet, bedenk dan even dat die 6500 ruitjes die je ziet, allemaal handmatig zijn gemaakt, dat letterlijk de hele wereld is afgezocht naar het juiste hang- en sluitwerk en dat er bijna 160.000 bakstenen zijn vervangen die tijdens het bakproces vier handmatige behandelingen hebben ondergaan……

Zomaar een greep uit de uitdagingen waar we voor hebben gestaan en wellicht de reden van waarom we deze geweldige prijs vanavond in ontvangst mochten nemen!

 

 

 

  • Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019
  • Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019
  • Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019
  • Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019
  • Uitreiking Amsterdamse NIeuwbouwprijs

+31 (0)548 - 53 99 99 - info@vastbouw.nl

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×